הונאה ומרמה במרחב הסייבר בחסות הקורונה

פשיעה בסייבר

בחסות המשבר העולמי בשל התפשטות נגיף קורונה, לצד ירידה משמעותית בתיקים הפליליים הנפתחים בעת הזאת, נרשמה עליה בעבירות בתחום הסייבר, בעיקר עבירות התחזות, הונאה וזיוף.
העולם כולו נעול בבתים, זמן הוא המשאב העיקרי כרגע ומוחם הקודח של עברייני הרשת נכנס להילוך גבוה, אין ספק כי היצרתיות עולה כל דימיון, התקבלו הצעות לקבלת ציוד מיגון וציוד רפואי וכן קבלת תעדוף בהמתנה לטיפול מציל חיים לאוכלוסיית הגיל השלישי.
אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל אף פרסם מספר אזהרות לציבור כנגד מה שהוא כינה "ניסיונות הונאה באינטרנט" (מצורף בהמשך הפוסט).
מעבר להיותן של עבירות אלה עבירות פליליות במסגרת חוק העונשין, במרבית המקרים מדובר גם בעבירות סייבר או עבירות מחשב הדורשות ידע מקצועי וייחודי על מנת להתמודד איתן.

פשיעה בסייבר
 
 
בשנת 1995 חוקק חוק המחשבים אשר קובע בפרק ב' לחוק מה תחשבנה עבירות מחשב.
במשטרת ישראל כחלק ממערך להב 433 הוקמה יחידת סייבר ארצית שתפקידה הבלעדי הוא אכיפה וטיפול בעבירות מחשב.
גם בפרקליטות המדינה, כחלק מהמחלקה הפלילית, הוקמה בשנת 2015 יחידת סייבר ארצית להתמודדות עם הפשיעה והטרור במרחב בסייבר.
בין היתר, משרדנו עוסק גם בעבירות מחשב ועבירות "קלאסיות" המבוצעות במרחב הסייבר.

http://www.freepik.com Designed by Freepik

זוכרים את הפוסט שלי "הונאה ומרמה במרחב הסייבר בחסות הקורונה"?
זה מה שקרה מאז…
שלושה מקרים ייחודים רק בישראל.


אהבת? שתף עם חבריך
מי שקרא את הכתבה הזו התעניין גם בנושאים:

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו: 054-7713271

או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת:

הצלחות המשרד

בסופו של דבר, הגרסה שמציגים עורכי דינה של אגם צרפי אינה מכחישה שהיא הייתה שם, נסעה עם החבורה, נשארה מחוץ לדירה והייתה מחוברת לחלק מהמתרחש בשיחת וידאו. קו ההגנה מתמקד דווקא במה שלטענתם לא עשתה: היא לא גייסה את הקטינים, לא ראתה את ההצטיידות, לא תכננה את הפגיעה ולא רצתה במותו של בניהו. והפער הזה – בין מי שנמצאת בתוך שרשרת האירועים לבין מי שהייתה שותפה לתכנון שהוביל לתוצאה הקטלנית – הוא ככל הנראה המקום שבו יתנהל הקרב המרכזי בעניינה בבית המשפט.

לייעוץ ראשוני השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת

דילוג לתוכן