ברוכים הבאים אל הפורום המשפטי, כאן אתם מוזמנים לכתוב לעורכי הדין שלנו בכל שאלה או התלבטות בתחומי ההתמחות של המשרד ותענו במקצועיות ובמהירות.
ברוכים הבאים אל הפורום המשפטי, כאן אתם מוזמנים לכתוב לעורכי הדין שלנו בכל שאלה או התלבטות בתחומי ההתמחות של המשרד ותענו במקצועיות ובמהירות.
חמישה צעירים כבני 30, כולם בעלי עבר פלילי עשיר, נהגו בחודשים האחרונים לפרוץ בצורה מתוחכמת לביתם של תושבי אזור ראשון לציון. על פי החשד, החמישה נהגו לשכפל את מפתחות הבתים בשיטה שזכתה לכינוי "שיטת הפלסטלינה" ובאמצעותה רוקנו מספר רב של דירות באזור מרכז הארץ. כל הפרטים
השבוע האריך בית המשפט את מעצרם של החמישה עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם בנימוק שהם בעלי עבר פלילי בתחום עבירות הרכוש ואם ישוחררו יחזרו לפרוץ לדירות, אך עו"ד עומרי שטרן, שייצג את אחד מראשי הכנופיה שביצע את הפריצות לדבריו על מנת לממן את חובות ההימורים שצבר, הצליח לשכנע את בית המשפט לשחרר את מרשו למעצר בית, בזמן שארבעת חבריו נותרו במעצר.
לייעוץ ראשוני השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת
כתובתנו
דם המכבים 36 (מע"ר - בניין רקיע) מודיעין
הלל 23 קומה 1 ירושלים
פקס
077-5558693
כתובתנו
דם המכבים 36 (מע"ר - בניין רקיע) מודיעין
הסורג 2 ירושלים
פקס
077-5558693
ניווט מהיר
תחומי התמחות
שלבי ההליך הפלילי
איזורי פעילות ושירותי המשרד
כתובתנו
דם המכבים 36 (מע"ר - בניין רקיע) מודיעין
האומן 9 ירושלים
פקס
077-5558693
ניווט מהיר
שלבי ההליך הפלילי
תחומי התמחות
איזורי פעילות
26 תגובות
אני מעוניין לפתוח בהליך גירושין אבל אני חושש לאבד את הדירה שרכשתי יחד עם אישתי לאחר הנישואין, מה יהיה עם הדירה?
ככלל חלוקת הרכוש המשותף נעשית על פי חוק, כך שהדירה שהינה בחזקת רכוש משותף תחולק בין בני הזוג באופן שווה. יחד עם זאת, ככל שאחד מבני הזוג מעוניין למכור את חלקו בדירה ובן הזוג השני מעוניין לרכוש אותו ממנו קייימת לו "זכות ראשונים"במחצית הדירה של בן הזוג האחר וזאת בתנאי השוק או כנגד קיזוז ביתרת הרכוש המשותף, אחרת לרוב הדירה תימכר לצד שלישי ובני הזוג יתחלקו בסכום.
במקרים בהם לבני הזוג ילדים קטינים ניתן להגיע לפתרון לפיו אחד מבני הזוג ישאר להתגורר בדירה יחד עם הקטינים עד הגיעם לגיל 18 או סיום הלימודים התיכוניים, המאוחר מבניהם.
על כל מקרה, מומלץ להיוועץ בעורך דין לפני פתיחת הליך גירושין.
האם יש צורך בייעוץ או ייצוג משפטי גם בתור מי שנפגע מעבירה?
שלום,
התשובה לשאלה תלויה במורכבות החקירה, מידת הפגיעה והמוטיבציה האישית שלך להביא למיצוי הדין עם הפוגע.
ישנם מקרים שבהם בהחלט מומלץ להעזר בשירותיו של עורך דין כנפגע עבירה.
דוגמא קלאסית הינה כשהעבירות שבוצעו הינן עבירות הונאה, מרמה, התחזות וכיוצא באלה, אז הפגיעה משמעותית גם בפן הכלכלי והמוטיבציה להרשעה בכלל המקרים ולמיצוי הדין רלווטנטית גם להמשך ההתנהלות העתידית כגון השבת המצב לקדמותו ותביעה אזרחית במקרים המתאימים.
בעקבות פתיחת הליכי גירושין הוגשה כנגדי תלונה כוזבת ואני נאלץ להתמודד עם חקירה, תיק פלילי פתוח ותחושות קשות מאוד שמלוות אותי במשך כל שעות היום מה אני יכול לעשות כדי לשים לזה סוף?
שלום א.א.,
לדאבוני לא מעט, אם לא רובם של המתגרשים חווים את החוויה המטלטלת של סטטוס חשוד לראשונה בחייהם ובחשד כבד אשר לא נותן להם מנוח.
לעיתים אף גורם לנזקים משמעותיים ומביא לעמדת נחיתות בהליכי הגירושין.
העצה שלי היא ראשית לקבל פרופורציה וביטחון כי עם הטיפול, הייעוץ והליווי הנכון – חד משמעית לא תואשם ולא תורשע במה שלא עשית.
כל מקרה כזה, יש לנתח לגופו ולבנות אסטרטגיה מתאימה להתמודדות.
המטרות ברורות ומוגדרות מראש – סגירת התיק בעילה של העדר אשמה במהירות האפשרית, חתירה למיצוי הדין במקרה שמדובר בתלונת שווא ואף הגשת תביעת דיבה במקרה הצורך.
כל זאת בדחיפות שכן אל לנו לשכוח כי הליך הגירושין על כל מרכיביו מתנהל במקביל ולכל החלטה מלבד סגירת תיק החקירה הפתוח עתידה להיות השלכה משמעותית על המשך חייך אף במובן של חלוקת הרכוש המשותף וקביעת המזונות.
באופן אישי אומר לך, אתה לא לבד, רבים מרגישים כמוך ואתה זקוק לעזרה מקצועית – החיים ישובו למסלולם , אל דאגה.
שלום,
בשנת 2016 קיבלתי עונש בתיק פלילי וגזר הדין קבע כי עליי לעמוד בצו מבחן ולבצע שעות לטובת הציבור.
לא עמדתי במחויבות ושירות המבחן הגיש בקשה לבית המשפט להפקעת הצוים ולקבוע עונש חדש.
האם אני בסיכון למאסר בפועל? מה צפוי לי?
תומר שלום,
התשובה לשאלה אינה חד משמעית והדבר תלוי במספר גורמים עיקרים.
מספר השעות שבוצעו ומספר השעות שנותרו לביצוע, קיומו של מאסר מותנה להפעלה, המלצת שירות המבחן בדבר היכולת והנכונות ליתן הזדמנות נוספת ועוד.
מומלץ להעזר בעורך דין ולקבל את תסקיר שירות המבחן העדכני על מנת להבין בקשת שירות המבחן באופן יסודי.
בהחלט יתכן כי ניתן לסיים את העניין בהמרת השעות בקנס כספי.
שלום, אני משתמט משירות צבאי, אני מרגיש שאני לא מסוגל לשרת בצה"ל ושאני לא מתאים איך אני מקבל פטור משירות?
אלון שלום,
לפטור משירות צבאי קיימים מספר מסלולים אפשריים מקבילים.
לצורך הדוגמא, פטור נפשי המוגדר היום "פטור מסיבות רפואיות" אשר מבוסס על קשיי הסתגלות או רקע נפשי אחר המביא לכדי המלצה לפרופיל 21.
חשוב להבין שפטור משירות צבאי איננו דבר של מה בך ואיננו ניתן בקלות ובטח שלא לכל דורש שכן החוק מחייב שירות צבאי מלא.
יחד עם זאת אוכל לומר לך בביטחון מלא שבמידה ותגיע לפגישה מסודרת במשרדינו נדע ראשית כל לתת לך תשובות לכל שאלותיך, שנית, לומר לך מה המסלול המתאים לך אם בכלל לקבל פטור משירות צבאי ומעל הכל להעניק לך שירות מקצועי ואישי.
נעצרתי עם הרכב על ידי שוטר והוא מסר לי זימון לשימוע בפני קצין או לדיון בבית המשפט כיצד עליי לפעול?
הכללים במקרה זה זהים למצב בו זומנת לחקירה או הוגש כנגדך כתב אישום ורצוי לקרוא את החלק העוסק בנושא זה.
חשוב לדעת, ניתן לקצר ולבטל זמני פסילה של רישיון הנהיגה ותפיסת הרכב על ידי המשטרה במקרה של עבירות תעבורה.
רצוי להיוועץ עם עורך דין תעבורה לפני ההתייצבות בתחנת המשטרה או בבית המשפט.
קיבלתי דוח תנועה ואני מעוניין למחוק את הנקודות כיצד עליי לפעול?
ראשית יצוין, עדיף ליצור קשר עם עורך דין תעבורה עוד בשלב בו נעצרת על ידי השוטר וזאת זכותך המלאה, לכל מילה שתוציא מפיך ישנה משמעות ליכולת להתמודד עם הדוח בהמשך והודאה בביצוע העבירה הופכת את המשימה כמעט לבלתי אפשרית.
כך שגישה לפיה עדיף להודות על מנת לזכות לרחמיהם של השוטרים איננה מומלצת.
חשוב לדעת, תשלום הקנס מהווה הודאה בביצוע העבירה.
שנית, רוב הדוחות מוגדרים עבירת ברירת קנס שמשמעה כי מלבד תשלום הקנה ישנה אפשרות להגשת בקשה להישפט, בקשה זאת תוגש תוך 90 ימים.
לאחר משלוח בקשה להישפט יקבע מועד לדיון בבית המשפט מה שהופך את הדוח לכתב אישום איתו ניתן להתמודד בבית המשפט בעזרת כלים משפטיים ולשפר את המצב.
יתרון נוסף של הגשת בקשה להישפט הוא כי ניתנת למעשה אורכה לתשלום הקנס עד למועד גזר הדין בתיק שיפתח ואף מספר חודשים לאחר מכן.
קיבלתי כתב אישום וזימון לבית המשפט מה עליי לעשות?
תודה על העזרה.
שלום עמרם,
כתב אישום משמעו כי הועמדת לדין פלילי או תעבורתי בגין ביצוע עבירה על פי חוק.
מצד אחד תמיד הנאשם ומצד שני תמיד המדינה, ברב התיקים המוגשים לבתי המשפט יחידת התביעות המשטרתית, אולם קיימות גם פרקליטויות העוסקות בתיקים החמורים יותר.
יחידות התביעה והפרקליטויות מורכבות מעורכי דין ותיקים ומנוסים.
ביום הקבוע לדיון תתייצב מול שופט או שופטת ומול גורמי התביעה ועל פי שלבי סדר הדין בפלילי, במועד הראשון, תתבע הקראה של כתב האישום והוא יוסבר לך, השופט יוודא שאתה מבין את האישום ותתבקש לתת מענה מפורט לכתב האישום, הכוונה, האם אתה מודה או כופר באשמה ואיזה חלקים שלה.
מדובר בסיטואציה מורכבת ולה השלכות רבות מבחינת ניהול ההליך הפלילי, על כן, מומלץ להיוועץ בעורך דין פלילי לפני שמגיעים לדיון הקבוע בבית המשפט.
שלום, קיבלתי מכתב ידוע לחשוד לפיו יש לי אפשרות לפנות בנימוקים מדוע להימנע מהגשת כתב אישום מה עליי לעשות?
שלום אייל,
על פי חוק, כלל שמדובר בעבירה מסוג פשע (עבירה שהעונש הקבוע בגינה עולה על 3 שנים) וככל שמדובר בחשוד שאינו עצור, קיימת חובה על רשויות התביעה ליידע את החשוד בדבר הכוונה להגיש כנגדו כתב אישום.
זכות וחובה זאת נקראת "זכות לשימוע" או "כתב אישום בכפוף לשימוע", לחשוד עומדים 30 ימים לצורך מיצוי זכות זאת.
ככל שהחשוד אינו מיוצג, עליו לפנות בכתב ליחידת התביעות ובה נימוקים מדוע יש להמנע מהגשת כתב אישום בעניינו.
במידה והחשוד מיוצג, יכול סנגורו לפנות בבקשה לקבל חומרי החקירה, אותם ילמד לפני העלאת הנימוקים בפני יחידת התביעות, כמו כן, יכול עורך הדין לבקש לקיים את השימוע בעל פה ולא בכתב, בפני הממונה ביחידת התביעות.
רוב רובם של השימועים אינם מביאים לתוצאה לפיה לא מוגש כתב האישום, אולם, ניתן לעדן את כתב האישום, להצביע על הצורך בהשלמות חקירה אשר יטיבו עם החשוד ואף להשתמש בשימוע כמנוף להחתימה על הסדר טיעון מקל מאוד.
על כן רצוי להיוועץ בעורך דין פלילי מיד עם קבלת מכתב היידוע לחשוד.
דחוף! קרוב שלי נעצר מה עתיד להתרחש וכיצד אוכל לסייע לו?
שלום רחמים,
על פי חוק, קיימות מספר עילות המצדיקות מעצרו של חשוד הקשורות בעיקר לצרכי החקירה (להבדיל מנאשם).
אף על פי שלמשטרה סמכות (מצומצמת משל בית המשפט) לקבוע תנאים לשחרורו של חשוד בערובה, ברוב המקרים, מובא החשוד בפני שופט, תוך 24 שעות מרגע מעצרו (המתחייב בחוק) לצורך בקשה להארכת מעצר המכונה "מעצר ימים".
למעשה המשטרה מבקשת מבית המשפט להמשיך את החקירה כשהחשוד נמצא במעצר ומבקשת מספר ימים לצורך זה, תפקידו של בית המשפט לבחון את בקשת המשטרה ולבקר את קצב התקדמות החקירה.
במסגרת דיון בבקשה להארכת מעצר תמיד יופיע סניגור פלילי מטעם החשוד אשר יבצע חקירה נגדית של הטוען המשטרתי ויטען לשחרורו של החשוד, ככל שעורך הדין יהיה יותר מקצועי, בקיא בפרטים ויכיר את החשוד ואת בני משפחתו המוצעים כחלופה מקפחת עבורו כך גדל הסיכוי לשחרורו של החשוד.
חשוב לדעת, קיימת סבירות גבוהה שהחשוד יעבור חקירה ראשונית לפני שיובא לבית המשפט לצורך הארכת מעצרו, "חיים ומוות ביד הלשון" מקבל משנה תוקף בכל הנוגע לחקירה כחשוד שכן זה הוא השלב הקריטי ביותר בהליך הפלילי, בשלב זה נאסף החומר שביום מן הימים תאלץ להתמודד מולו בבית המשפט ולכל מילה ישנה חשיבות, ברב המקרים, הגרסה הראשונית נחשבת בעיניי בית המשפט לגרסה האמינה ביותר ועל מנת לשכנעו כי ישנה גרסה אחרת ידרשו מאמצים רבים.
חשוב לדעת, לחשוד הנחקר תחת אזהרה ישנה הזכות להיוועץ בעורך דין לפני החקירה בתחנת המשטרה ועל כן ניתן וצריך לסרב להתחיל בחקירה לפני פגישה עם עורך דין פלילי.
לחוקרים דרכים רבות ומגוונות לקבל מכם את הגרסה, עצת הזהב – מהרגע שפגשת שוטר, אל תדבר עד לקבלת ייעוץ מקצועי מעורך דין פלילי.
אשמח לעזרתכם,
האם חוקר רשאי לתפוס את הטלפון הנייד שלי ללא צו?
שלום מאיר,
על פי חוק, רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה. על כן, בהתקיים אחד מן התנאים, התשובה לשאלה היא חיובית, זה המקום לציין כי ברוב המקרים ישנה סמכות לתפוס טלפון נייד והשאלה היה האם הסמכות הופעלה כראוי.
על כל מקרה, על מנת עיון בחומרים הנמצאים בתוך הטלפון הנייד נחשב על פי חוק עיון בחומר מחשב הדורש קבלת צו מיוחד מבית המשפט.
חשוב לדעת, ניתן להגיש בקשה דחופה להשבת תפוסים, טלפון נייד או כל חפץ אחר, באמצעות עורך דין פלילי.
שלום,
זימנו אותי לחקירה כיצד עליי לפעול וממה עליי להיזהר?
שלום לירן,
חקירה במשטרה היא חוויה לא נעימה ולא ניתן לצפות כיצד תתפתח.
חשוב להבין מה הסיבה לפיה זומנת לחקירה על מנת להיערך בצורה מיטבית לחקירה.
ישנו הבדל מהותי בין חקירה באזהרה (חקירת חשוד פוטנציאלי) לבין עדות פתוחה (חקירת עד או מעורב כללי) ולכל אחד מהם זכויות שונות.
"חיים ומוות ביד הלשון" מקבל משנה תוקף בכל הנוגע לחקירה כחשוד שכן זה הוא השלב הקריטי ביותר בהליך הפלילי, בשלב זה נאסף החומר שביום מן הימים תאלץ להתמודד מולו בבית המשפט ולכל מילה ישנה חשיבות, ברב המקרים, הגרסה הראשונית נחשבת בעיניי בית המשפט לגרסה האמינה ביותר ועל מנת לשכנעו כי ישנה גרסה אחרת ידרשו מאמצים רבים.
חשוב לדעת, לחשוד הנחקר תחת אזהרה ישנה הזכות להיוועץ בעורך דין לפני החקירה בתחנת המשטרה ועל כן ניתן וצריך לסרב להתחיל בחקירה לפני פגישה עם עורך דין פלילי.
לחוקרים דרכים רבות ומגוונות לקבל מכם את הגרסה, עצת הזהב – מהרגע שפגשת שוטר, אל תדבר עד לקבלת ייעוץ מקצועי מעורך דין פלילי.
שלום,
הגיעו אליי שוטרים וביקשו לערוך חיפוש האם זה חוקי?
שלום מתן,
הכללים לחוקיות החיפוש משתנים במספר פרמטרים כגון מקום החיפוש (בית מגורים, רכב, גוף החשוד) וכן קיומו של צו חיפוש ותוקפו, על כן התשובה לשאלה זאת תלויה בנסיבות כל מקרה לגופו.
החוק קובע מספר עילות לפיהן רשאי שוטר להכנס למקום ולבצע חיפוש, העיקרית שבהן כשמדובר באירוע פלילי – יש לשוטר יסוד להניח שמבצעים שם פשע, או שפשע בוצע שם זה מקרוב (פשע = עבירת פשע שהעונש הקבוע בגינה בחוק עולה על 3 שנים).
וכאן חשוב להדגיש, ראשית, לא כל חשד מקים יסוד להניח (לדוגמא עבר פלילי במסוף, חזות או שם של החשוד), ושנית, בטח שלא כל יסוד להניח לא עומד בתנאי עבירת הפשע שכן קיימות עבירות רבות שאינן עבירות פשע.
ומכאן שבאם תנאים אלה אינם מתקיימים ועדיין ברצון השוטר לבצע חיפוש עליו לבקש לכך את הסכמת החשוד ולהודיע לו באופן ברור על יכולתו לסרב לחיפוש וכי לא ניתן לעשות בכך שימוש כנגדו.
כך למעשה, אם השוטר לא אוחז בצו ולא קיים יסוד להניח כי בוצע פשע ניתן לסרב לביצוע החיפוש.
קיימים עוד כללים רבים בעניין חוקיות החיפוש ועל כל מקרה חשוב מאוד להיוועץ בעורך דין פלילי עוד במעמד זה שכן יתכן ויהיו לכך לא מעט השלכות בהמשך.